Deel 2

 

Terwijl de oorlog in Syrië heviger woedt dan ooit, het vluchtelingenbeleid hoog op de agenda staat van de Nederlandse politiek en het conflict in Israël onoplosbaar lijkt, analyseren de beste vrienden George en Eran in Deel 2 hun nieuwste theorieën en persoonlijke standpunten voor de wereldvrede. Met hun ontembare bevlogenheid zijn ze vastbesloten de heilige missie dit keer wél te volbrengen: wereldvrede! Deze voorstelling is momenteel te zien in de Nederlandse theaters. Deel I en II kunnen los van elkaar bekeken worden.

Scrol verder Een grote olijfboom en zonnebloempitjes vullen het decor waar George en Eran opnieuw op zoek gaan naar wereldvrede. Waar de één voor het rationeel benaderen van problemen is, vecht de ander daar juist tegen en kiest voor fysiek handelen en emotionele betrokkenheid: ‘one voice can change a room’ versus ‘praatjes vullen geen gaatjes’. De pitjes en de olijfboom uit het decor komen zowel in Israël als in Syrië voor. Ook de volksverhalen en kinderliedjes zijn hetzelfde.

 

Dit tweede deel van de muzikale conflictkomedie ‘George en Eran lossen Wereldvrede op!’, dat zich begeeft op het snijvlak van toneel en stand-up, stelt de twee vrienden nog scherper op de proef. Tradities en gewoonten uit hun moederlanden lijken veel overeenkomsten te kennen, maar komen George en Eran nu ook eindelijk tot gezamenlijke oplossingen voor de wereldvrede?

"Twee bevriende acteurs die heftig botsen, terwijl ze willen bespreken hoe ze de wereld zouden kunnen redden"

De pers over Deel 2

 

**** 'Twee bevriende acteurs die heftig botsen, terwijl ze willen bespreken hoe ze de wereld zouden kunnen redden. Dat doen ze met veel flair, veel vaart en veel knipogen en grapjes… genoeg ideeën om na de voorstelling nog even op te kauwen' Ron Rijghard, NRC  

 

**** 'Conflicten, vooroordelen en wederzijdse verwijten komen aan het licht in soms geestige, soms nietsontziende dialogen' Vincent Kouters, Volkskrant

Deel 2

8/12
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...