Yora Rienstra

"Ze bundelt in dit programma al haar talenten tot een krachtig, persoonlijk statement. Ze laat zien hoe we allemaal ons eigen plekje proberen te bevechten en hoe verwarrend het kan zijn als je in geen enkel malletje blijkt te passen.” (Telegraaf)


Over Yora

 

U kent haar nog wel als Jeanet van Boer Aad (briljante persiflage van Boer zoekt vrouw in DWDD). Of u hoort haar in haar nieuwe radioprogramma Yora & Sander, Sander & Yora op radio 2. Yora is een cabaretière met een ijzersterke mimiek en een lijf van elastiek en won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival (zowel de jury– als de publieksprijs). 

Over Drukt haar snor

 

In haar derde One Womanshow neemt ze alles wat als ‘normaal’ wordt gezien op de hak. Want wat als je net even anders bent? Waar hoor je dan bij? Een zoektocht naar identiteit. Met een echtgenote en een kindje in huis weet ze in ieder geval hoe het is om medemoeder te zijn….of vader? Of beide? Zie je…daar ga je al. Een ding staat vast: ze heeft inmiddels behoorlijk wat begrip gekregen voor de man die richting de keuken roept: “ben even sigaretten halen!” En niet meer terugkomt. Maar ja, ze rookt niet.. In Drukt haar snor is Yora Rienstra op haar best: hilarische scènes wisselen hoogstpersoonlijke verhalen af. Met haar droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek, absurde humor en rake typeringen neemt ze, als een ware ontdekkingsreiziger, zichzelf en haar nieuwe omgeving onder de loep. Geen snor te bekennen. Of toch?

"Yora Rienstra veel talent in huis […], zingend aan de piano en vertellend op het toneel […]. In de precisie van haar typeringen doet ze soms denken aan Sanne Wallis de Vries." (NRC)
Oeloek scrol_83
Boekingsinformatie

 

Voor meer informatie en boekingen neemt u contact op met Gerda Visser via telefoonnummer 075-6120007 of gerda@finkers.nl.

 

Yora Rienstra

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...