Johan Goossens

Johan is cabaretier, schrijver en docent. Hij toont je de wereld en sleurt je mee in zijn gedachten – soms hard, dan weer poëtisch. Met hilarische en mooie liedjes. "Goossens is een hele grote aan het worden", aldus Het Parool.


Over Johan

 

Johan begeeft zich op het kronkelende pad van de liefde. Met de nodige uitglijders, die hij in volle glorie en zonder blad voor de mond beschrijft. Openhartig, met veel zelfspot en gevoel voor ironie vertelt hij over zijn leven. Tussen zijn verhalen door zingt Johan zijn prachtige, gevoelige en soms hilarische liedjes, die doen denken aan het beste van Herman Finkers, Jaap Fischer en Brigitte Kaandorp. 

Over Daglicht

 

De familie van Johan Goossens is nogal kritisch. ‘Daar had je ook berkenhout voor kunnen kopen’ is hun variant van ‘leuke vloer’. Warme familiebanden? De aanhang is bij hen de warme kant. Johan Goossens brak eind 2014 door met zijn zeer grappige boek Wie heeft er wél een boek bij zich?, waarin hij vertelt over zijn ervaringen als leraar op een ROC in Amsterdam. In zijn nieuwe theatervoorstelling Daglicht probeert de schrijver, leraar en cabaretier Johan Goossens zich te settelen. Hij vindt een fijn huis dat zelfs de goedkeuring van zijn ouders kan wegdragen. Hij sluit een soort vrede met zijn leerlingen. Hij trekt zich terug in een klooster voor een retraite. Maar de broeder geeft hem de WiFi-code… 

"Verhalen zijn geestig en herkenbaar [...] wat Daglicht bijzonder maakt, zijn de vele liedjes die Goossens zingt. [...] In fraaie formuleringen schudt Goossens de tragikomische tafereeltjes uit zijn mouw." **** (Volkskrant)
Oeloek scrol_83
Boekingsinformatie

 

Voor meer informatie en boekingen neemt u contact op met Gerda Visser via telefoonnummer 075-6120007 of gerda@finkers.nl.

 

Johan Goossens

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...