Jeroen Zijlstra

 

"De teksten zijn tijdloos, de muziek is ingenieus. Zeer gevarieerde muzikale avond." (de Volkskrant)****


Over Jeroen Zijlstra

 

Zanger/trompettist Jeroen Zijlstra maakt Nederlandstalige jazzy popsongs, waarin hij een stevige sound laat horen afgewisseld met prachtige, gevoelige ballads. Zijn stem verraadt het ruwe leven op zee, de eenzaamheid, het verlangen naar huis. Rauw en ongepolijst van uitstraling, fijn en subtiel van afwerking. In 2002 ontving de band de Annie M.G. Schmidtprijs voor het nummer Durgerdam slaapt. Inmiddels heeft hij 11 cd’s op haar naam staan en behoort Zijlstra tot de top van de Nederlandse kleinkunst-jazz.

Over Gebed zonder band

 

Gebed zonder band is een programma waarvoor Zijlstra liederen schreef die dicht bij hem zelf blijven. Als improviserend musicus, met een verleden als Noordzeevisser, blijft Zijlstra scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. Zijn vertrouwde muzikanten begeleiden hem op saxen, piano, toetsen, bas en contrabas, drums, percussie.

"Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer."  (**** NRC)

Oeloek Scroll it_84
Boekingsinformatie

 

Voor meer informatie en boekingen neemt u contact op met Gerda Visser via telefoonnummer 075-6120007 of gerda@finkers.nl.

Jeroen Zijlstra

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...