Gerard van Maasakkers en Frank Cools

"Gerard van Maasakkers zingt buitenwereldlijk mooi." (De Telegraaf) "Cools balanceert op de dunne grens van lach en ontroering. En dat is schoon. Zeer schoon." (Het Nieuwsblad)


Over Gerard van Maasakkers en Frank Cools

 

Gerard van Maasakkers won in 2011 en 2013 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, en is uitgeroepen tot ereburger van Brabant. Zijn oeuvre, de vrucht van 35 jaar singer/songwriterschap, breidt zich nog altijd uit met persoonlijke, melodieuze nieuwe liedjes vol levenslust en bijzondere aandacht voor het alledaagse. Frank Cools studeerde aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Hij was 10 jaar lang presentator en programmamaker bij VRT Radio 1. Maar vooral is hij een gedreven podiumkunstenaar. Hij zingt, acteert, vertelt, schrijft en componeert  zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Over Maar liefje, nu heb je geen voetjes

 

Een heer uit Noord-Brabant en een heer uit Gent. Als die twee samen zingen, gebeurt er wat!  Natuurlijk zijn er die prachtige liedjes van Van Maasakkers, en ook liedjes die ze het liefst zelf hadden willen schrijven. Maar anderen waren hen voor: Nederlanders als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk en ook Vlamingen als Willem Vermandere en Louis Neefs. Een traan, een lach, maar soms ook twijfel. Want wat moet je nou met ‘Maar liefje, nu heb je geen voetjes’? Een smartlap dus, maar dan een van het verrukkelijkste soort. In dit unieke programma komen twee werelden bij elkaar. De heren houden het simpel: wat gitaren, wat ukulele’s, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen. Meer hoeft het niet te zijn.

"Tal van mooie, persoonlijke songs, gezongen met veel gevoel, maar zonder hinderlijke pathos."(NRC  over Van Maasakkers) "Een werkelijk fantastische zanger! " (De Morgen over Cools)
Oeloek scrol_83
Boekingsinformatie

 

Voor meer informatie en boekingen neemt u contact op met Gerda Visser via telefoonnummer 075-6120007 of gerda@finkers.nl.

 

Gerard van Maasakkers en Frank Cools

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...